W istniejącym budynku który poprzednio funkcjonował jako sklepik wprowadzono zmiany, aby istniejącą przestrzeń dostosować do nowej funkcji z jak najmniejszą ingerencją w konstrukcję. Obszar na którym jest zbudowany budynek jest pod ochroną konserwatorską.
Projekt bazował na Inwentaryzacji przekazanej przez Inwestora.
Zaprojektowano dwa wejścia – główne jako wydawanie, boczne wejście dostawy i wejście służbowe. Oprócz podstawowego pomieszczenia – KUCHNI zaprojektowano pom. niezbędne do funkcjonowania : magazyn, chłodnię, obieralnię oprócz tego szatnię dla 4 osób, pom. socjalne i toaletę. Ze względu na wielkość i kształt pomieszczenia w którym miała znaleźć się kuchnia zaprojektowano wyspę. Dla całości zaprojektowano od podstaw wentylację mechaniczną, sanitarną (wodno-kanalizacyjną) i elektryczną. Wprowadzono również zmiany w otworach okiennych i drzwiowych, oraz doprojektowano zadaszenia.