20% RABATU na zakup projektu gotowego
×

Przebudowy

24/06/2020

Przebudowa – Kuchnia cateringowa

Przebudowa budynku usługowego (sklepik wiejski) na kuchnię kateringową.


W istniejącym budynku który poprzednio funkcjonował jako sklepik wprowadzono zmiany, aby istniejącą przestrzeń dostosować do nowej funkcji z jak najmniejszą ingerencją w konstrukcję. Obszar na którym jest zbudowany budynek jest pod ochroną konserwatorską.

Projekt bazował na Inwentaryzacji przekazanej przez Inwestora.

Zaprojektowano dwa wejścia – główne jako wydawanie, boczne wejście dostawy i wejście służbowe. Oprócz podstawowego pomieszczenia – KUCHNI zaprojektowano pom. niezbędne do funkcjonowania : magazyn, chłodnię, obieralnię oprócz tego szatnię dla 4 osób, pom. socjalne i toaletę. Ze względu na wielkość i kształt pomieszczenia w którym miała znaleźć się kuchnia zaprojektowano wyspę. Dla całości zaprojektowano od podstaw wentylację mechaniczną, sanitarną (wodno-kanalizacyjną) i elektryczną. Wprowadzono również zmiany w otworach okiennych i drzwiowych, oraz doprojektowano zadaszenia.

 

 

 

 

Rzut parteru - projekt

1. komunikacja3,67m2
2. szatnia2,00m2
3. magazyn3,32m2
4. obieralnia wstępna2,25m2
5. chłodnia3,72m2
6. kuchnia40,94m2
7. aneks socjalny5,97m2
8. toaleta3,64m2

Przekrój - projekt